90’S REVIVAL: DR. MARTENS

We kunnen er echt niet meer omheen; de Dr. Martens veterboots () zijn helemaal terug van weggeweest! Deze chunky boots die in de jaren ‘90 het straatbeeld vulden vinden nu rap hun weg in de mainstream. Hetzelfde zagen we een paar jaar geleden gebeuren met de canvas schoenen van skatemerk Vans: de verkoopcijfers van Dr. Martens hebben een flinke boost gekregen.

 

  1. MARTENS CLASSICS: CULTUREEL ICOON
    De klassieke Dr. Martens zijn de veterboots, stevige zwarte kisten waar een vrachtwagen probleemloos overheen zou kunnen rijden. De meest iconische laarzen van het van oorsprong Duitse merk dragen een naam: de 1460’s. Met het grote label met de merknaam in de hiel en de geel doorgestikte zool is dat model waar het inmiddels in Londen gevestigde merk zo groot is geworden. Waarom de 1460’s 1460’s heten? Simpelweg omdat de laars op 1-4-1960 het eerste levenslicht zag. Inmiddels kent het merk inmiddels ook lage schoenen, brogues en zelfs hakken.

 

  1. MARTENS NU

Sinds de jaren ’90 heeft Dr. Martens haar schoenencollectie flink uitgebreid. Naast de populaire veterboot wint de lage Dr. Martens variant flink aan terrein. De meeste lage Dr. Martens schoenen zie je waarschijnlijk in zwart leer, maar de muiltjes zijn ook verkrijgbaar in lak of suède varianten, gestreept of gebloemd, met of zonder veters. Inmiddels rollen er per seizoen zo’n vierhonderd verschillende modellen, prints en behandelingen uit de fabriek.

 

You may also like...