Carnaval

Carnaval is een feest dat staat voor het begin van vasten. Je zult nu waarschijnlijk denken wat is vasten? Een periode van 40 dagen die begint op Aswoensdag. Overigens doen niet veel mensen meer mee met deze vast periode. Een overgroot deel van de mensen dat carnaval viert doet niet mee aan deze periode van vasten.

Wat voor feest is carnaval ?
Een typisch katholieks feest, zo staat carnaval doorgaans plek. De regio waar Nederland het intensiefst carnaval viert is het zuiden. Daar zijn de mensen voor een overgroot deel katholiek. Vooral in Noord-Brabant en Limburg geldt dit. Hoe katholieker de plaats hoe intensiever het feest.

Dorpen en steden vieren het ook erg verschillend. In dorpen is het carnavalsfeest een erg sociaal gebeuren, het wordt daarom ook vooral binnen de carnavalsverenigingen gevierd. In de meeste gevallen doen deze verenigingen ook mee aan optochten. Carnaval is een feest dat vooral overdag gevierd wordt. In steden wordt het feest hoofdzakelijk gezien als een echt uitgaansfeest.

Wanneer is het carnaval?
De officiële dag dat carnaval begint is op een zondags. De zaterdag hoort er eigenlijk niet bij maar is in de loop der tijd erbij gesmokkeld. Tijdens dit feest gaan er heel wat liters alcohol doorheen. Voornamelijk bier. Dit carnaval gebeuren is  dus eigenlijk gewoon een grote smoes om overdag te kunnen drinken.

Kleding
Bij dit bierfestijn hoort een speciale outfit. Carnaval staat bekend om kostuums. Verkleed je in ieder geval zoals je je graag zou willen verkleden. Neem een kijkje op E-carnavalskleding.nl en schaf een geweldig kostuum aan.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *