Hoe draagt een man zijn accessoires?

Accessoires voor heren zijn van wezenlijk belang voor de uitstraling van de outfit. Een outfit kan goed zijn, maar door gebruik te maken van  heren accessoires wordt deze helemaal perfect. Er dient echter goed opgelet te worden bij het gebruik van accessoires, want er zijn nogal veel verschillende soorten die niet allemaal zomaar in een outfit gebruikt kunnen worden. Aan de hand van dit artikel moet het opfleuren van een outfit met accessoires een eitje worden voor iedereen.

Verschillende soorten

In de wereld van de zakelijk accessoires voor mannen zijn veel verschillende soorten te onderscheiden. Als eerste zijn er de accessoires voor formele doeleinden zoals gala’s, denk bijvoorbeeld aan de vlinderdas. Daarnaast zijn er ook accessoires afhankelijk van de kleur of het design gebruikt kunnen worden in zowel informele als formele outfits, denk bijvoorbeeld aan de stropdas, pochetjes of bretels. Uiteraard zijn er ook accessoires die voornamelijk een functioneel doel hebben, zoals de dasspeld.

Combineren

Accessoires kunnen prima gecombineerd worden binnen hetzelfde outfit. Echter, zijn daar wel wat regels aan verbonden. Een pochet bijvoorbeeld dient traditioneel gecombineerd te worden met de kleur van het overhemd, terwijl veel mensen deze combineren met de strop- of vlinderdas. Wees dus goed bewust van de etiquette die komt kijken bij het dragen van accessoires. Ook het combineren van patronen kan soms lastig zijn. Over het algemeen wordt er een soort patroon gedragen in een outfit, heeft het overhemd dus strepen, dan hebben de overige accessoires ook strepen of zijn deze gewoon effen.

Aandachtspunten

Bij het dragen van accessoires zijn een aantal zaken erg belangrijk. Ten eerste is de gelegenheid erg belangrijk als je het accessoire op de juiste manier wilt gebruiken. Een gala vraagt om een ander soort accessoire dan een borrel en vrienden bijvoorbeeld. Tijdens beide gelegenheden kan er bijvoorbeeld een pochet gebruikt worden, maar een knalgeel pochet met blauwe stippen is niet geschikt voor een gala. Daarnaast is de rest van de outfit belangrijk om in het oog te houden. Dat klinkt misschien vaag, maar de accessoires moeten natuurlijk wel in de outfit passen. Een roze stropdas kan erg stijlvol staan op een lichtblauw of wit overhemd, maar in op een groene blouse of een klassiek vormgegeven pak is deze weer minder succesvol.
Zoals in de alinea hiervoor ook vermeld, hebben sommige accessoires een handleiding. Zo worden bretels traditioneel gedragen in de kleur van het overhemd en worden deze afgedekt met een jasje, gilet of spencer. Maar ook de vlinderdas wordt bijvoorbeeld in een smoking altijd in het zwart en in een rokkostuum in het wit gedragen.

Meer weten over accessoires? Neem dan eens een kijkje op  deze website.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *