Meegaan met de mode? Draag contactlenzen!

Contactlenzen worden elk jaar populairder. Niet zo vreemd als je bedenkt dat de ontwikkeling van contactlenzen de laatste jaren een vogelvlucht heeft genomen. Het was nog nooit zo gemakkelijk, veilig en comfortabel om contactlenzen te dragen als tegenwoordig. En ook de diverse mogelijkheden zijn veel uitgebreider dan ooit tevoren. Voor vrijwel iedere oogafwijking is er wel een geschikte lens te vinden. Ben jij ook toe aan een bril of contactlenzen en wil jij ook met de mode meegaan? Draag dan contactlenzen.

Nieuwsgierig geworden naar de voordelen die de huidige moderne soorten contactlenzen allemaal te bieden hebben? Lees dan verder.

Waarom contactlenzen?

Contactlenzen hebben vele voordelen ten opzichte van brillen. Om te beginnen kan een bril gemakkelijk beslaan. Een bril kan op uw neus en/of oren drukken. Een bril dragen is met name bij het sporten erg ongemakkelijk. Daarnaast is het uiterlijk bij veel mensen van cruciaal belang. Met contactlenzen houdt je altijd je eigen gezicht, terwijl een bril je juist drastisch veranderd.

De voordelen van contactlenzen

Contactlenzen draag je zonder dat andere mensen het kunnen zien. Ze zijn dus niet aan uiterlijke mode onderhevig. Als je de contactlenzen goed onderhoud, dan merk je zelf niet eens dat je ze draagt. Brillen kunnen het beeld vertekenen, maar contactlenzen doen dat absoluut niet. Het gezichtsveld is met contactlenzen veel groter, omdat je niet net als bij een bril tegen de rand of over de rand kijkt. In de meeste gevallen is het zicht met contactlenzen scherper dan met een bril.

Voor wie?

Iedereen kan contactlenzen dragen, een heel enkele uitzondering daargelaten misschien. Zelfs mensen die eerder geen contactlenzen konden dragen kunnen tegenwoordig, door alle nieuwe ontwikkelingen, over het algemeen wel contactlenzen dragen. Er zijn nieuwe materialen en nieuwe verzorgingsproducten die een goede oplossing bieden voor onder andere de sterktes en bijvoorbeeld droge ogen. Daarnaast kan iedereen, van jong tot oud, contactlenzen dragen. Er is geen minimum of maximum leeftijd aan verbonden. Er zijn zelfs baby’s die om medische redenen contactlenzen dragen. Zolang de contactlenzen worden onderhouden zoals het hoort is het echter geen enkel probleem.

Contactlenzen bij het sporten

Ook bij het sporten kunnen contactlenzen gewoon worden gedragen. Het is volledig veilig, je hebt geen last van het transpireren (waardoor een bril kan gaan zakken) en je gezichtsscherpte blijft altijd goed.

You may also like...