Snowboot trends 2013/2014

Elk jaar wanneer het kwik de 0 nadert, duiken de snowboots weer op. Ieder jaar veranderen de merken en types die gedragen worden. Zo is deze winter de “open laars” al gesignaleerd, waarbij delen van de hak bewust open zijn gelaten. In de sneeuw echter niet handig. In dit artikel bespreken we de trends voor de winter van 2013 / 2014 op het gebied van snowboots. Zo weet je wat je met een gerust hart kunt kopen en welke boots je beter in het schap kan laten staan. Daarbij is het altijd verstandig om je te beperken tot merken die al een tijdje meegaan. Deze hebben een bewezen historie als het gaan op kwaliteit en mode. Lees snel verder voor een aantal tips!

Sorel snowboots

Het merk Sorel is in opkomst. Zowel in assortiment – dit wordt steeds uitgebreider – als in mensen die ze kopen.  Sorel snowboots zijn van goede kwaliteit. Het van oorsprong Canadese bedrijf maakt al sinds 1962 snowboots, Hoewel de productie inmiddels naar China is verplaatst blijft de kwaliteit hoog en spreken de design enorm aan. De SorelCaribou is het meest bekende model: dit is een stoere degelijke snowboot. Echter, een model als de “Conquest Carly” is een stuk vrouwelijker en meer fashionable. Met het diverse aanbod en de ongekende polariteit kun je gerust een paar Sorel boots aanschaffen en hiermee de komende jaren meedoen met de trend.

Olang

Olang is een combinatie van Italiaans design en Hollandse nuchterheid. Zo heeft Olang als enig snowboot merk ter wereld het OC-systeem in een aantal modellen verwerkt. Deze “omklapbare” spikes geven extra veel grip en de sneeuw maar zorgen ingeklapt ervoor dat je rustig over een houten vloer kan lopen. Bij Olang valt vooral de afwisseling in materiaalgebruik op. Alle snowboots zijn even warm en waterdicht, maar door het gebruik van bepaalde materialen is de uitstraling vaak heel anders.  Tips zijn de modellen Cosmo Bianco en de Fantasy. Olang is zeker een merk om een verder te bekijken wanneer je op zoek bent naar een goed paar snowboots!

Uggs

Waar de Uggs een paar jaar geleden “hot” waren, lijken deze nu meer uit de mode te raken. Ondanks dat het aanbod enorm is uitgebreid. Ze bieden niet meer alleen de Classic Short  &Tall aan, maar ook populaire modellen als Adriana en Calynda. We zien vanaf 2011 een afname in het aantal aankopen van Uggsen dit gaan we deze winter zeker merken in het straatbeeld. Daarnaast zijn Uggs ook eigenlijk helemaal niet geschikt als snowboots. Wellicht zijn ze warm en modieus, maar wanneer je naar grip, waterdichtheid en duurzaamheid ten aanzien van sneeuw en pekel gaat kijken, dan vallen ze als snel door de mand. En eerlijk is eerlijk: snowboots koop je om door sneeuw en over ijs te kunnen lopen. De Uggs worden minder in de winter gedragen maar meer in het voor- en najaar. Een prima keuze als alternatief voor laarsje dus, maar wanneer je op zoek bent naar modieuze en goede snowboots: laten staan!

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *