Steeds meer aankopen online

De laatste jaren is het aantal online aankopen bij webwinkels explosief gestegen in Nederland. In 2013 is voor het eerst de 10 miljard omzet behaald via webwinkels. Met name de telecom- en kledingbranche doen goede zaken.
Waarom kopen we eigenlijk massaal kleding via het internet? Het antwoord is eigenlijk simpel;
het is gemakkelijk!
We zijn druk bezig met onze dagelijkse werkzaamheden en dan is het ‘ouderwetse’ winkelen vaak niet meer mogelijk. Als we toch dat kledingstuk online kunnen bestellen, waarom ook niet?
Vaak bestellen we meerdere kledingstukken omdat het toch gratis verzonden wordt en je kan het kosteloos retour sturen mocht het niet de goede maat zijn of bijvoorbeeld de verkeerde kleur.
Als we we verder kijken welk soort kleding het meest aangeschaft wordt zien we een grote toename in het online aanschaffen van kinderkleding. Met name de bekende merken zoals Vingino, Name-it, Stoer en Mexx doen het erg goed.
Wanneer je de prijzen van deze merken vergelijkt met de prijzen in een reguliere winkel zie je een groot verschil. Waarom zou je ook meer betalen als je bijvoorbeeld goedkoop terecht kan in een online Vingino outlet.
Bijna elke webwinkel heeft een aparte afdeling waar je voordelig de collectie van het voorgaande seizoen kunt kopen. Mocht je ook nog een kortingscode hebben voor de desbetreffende winkel dan heb je helemaal een koopje.
Ook voor 2014 is er de verwachting dat het aantal online aankopen nog steeds zal toenemen.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *