XL stropdassen voor wie en wanneer?

Er zijn brede en langere stropdassen verkrijgbaar. De zogenaamde XL stropdas zijn langer dan reguliere stropdassen. Indien een rijke en volle stropdasknoop gewenst is, dan is deze stropdas een aanrader. XL stropdassen zijn ook uitermate geschikt voor heren met een maatje meer en daarnaast ook voor lange mannen. De dubbele Windsor knoop (de beroemde brede driehoekige stropdasknoop) kan ook goed geknoopt worden in deze stropdassen. De XL stropdassen behouden hun lengte om de stropdassen zo te kunnen dragen dat deze de bovenkant van de broekriem net raakt.

XL stropdassen staan ook erg goed bij heren met een breed gezicht. Ook bij een colbert of een blazer met een breed revers staan XL stropdassen uitstekend. Deze combinatie staat chique. De dubbele windsor stropdasknoop waar komt deze benaming toch vandaan.. De stropdasknoop is genoemd naar de Engelse hertog van Windsor. Echter.. hij gebruikte de stropdasknoop zelf niet.. De dubbele windsor stropdasknoop is een dikke/wijde knoop. Deze stropdasknoop staat erg goed onder een wijd boord. Er is ook een enkele windsor of ook wel halve windsor stropdasknoop. Deze stropdasknoop is geschikt voor minder zware stropdassen en geschikt voor de meeste boorden.

Als je meer informatie wenst over het knopen van stropdassen, kijk dan eens op het internet. Er zijn erg veel voorbeelden en zelfs YouTube filmpjes te vinden over hoe je stropdassen knoopt. Even tijd vrij maken om voor de spiegel te oefenen met het de verschillende stropdasknopen in verschillende stoffen en maten stropdassen. Het stropdassen knopen, heb je dan snel en eenvoudig geleerd. Welke stropdasknoop je ook kiest, zorg er in ieder geval voor dat je de stropdassen zo knoopt dat ze de punt de bovenkant van de broekriem raken. Daarnaast is het raadzaam je stropdassen na een dag dragen te ontknopen en op te hangen om kreukels in de stropdassen te voorkomen.

You may also like...