Het ontwerp van de eeuw: de Lacoste polo

De persoon die de polo heeft ontworpen, is René Lacoste. Deze oud tennisser is na het beëindigen van zijn carrière als topsporter de bekende Lacoste polo gaan ontwerpen. André Gillier was de medeoprichter van het bedrijf Lacoste en samen hebben zij Lacoste als kledingmerk op de kaart gezet. Tot op de dag van vandaag is Lacoste een bedrijf wat kleding produceert voor voornamelijk de hogere klassen van de samenleving.

De polo

De polo is een fenomeen geworden wat tegenwoordig tot één van de basic kledingstukken wordt gerekend. Naast het gewone t-shirt heeft de polo zich ontwikkeld tot een kledingstuk wat iedereen wel eens gedragen heeft. Het shirt kenmerkt zich door de vorm te hebben van een normaal t-shirt, met een opstaande kraag in de nek die omgeslagen wordt. Onder de nek zijn vaak een aantal kleine knoopjes te vinden die open of dicht gedaan kunnen worden.

De polo als onderdeel van elke kledingcollectie

De polo wordt niet alleen door Lacoste gemaakt, maar is een fenomeen geworden. Vrijwel elk gerenommeerd kledingbedrijf heeft ook poloshirts in de collectie. Daarmee heeft René Lacoste een kledingstuk ontworpen dat zijn sporen nog lang zal nalaten. Jammer is echter dat de polo zo normaal is geworden in kledingcollecties, dat niet duidelijk is dat Lacoste het ontwerp ooit geleverd heeft.

Lacoste

Naast dat René Lacoste de ontwerper van het Lacoste poloshirt is, is Lacoste als kledingmerk door de jaren heen gegroeid. Tegenwoordig verkoopt Lacoste naast polo’s ook andere kledingstukken, parfum en schoenen. Het logo van Lacoste bestaat uit een groene krokodil. Dit logo verwijst naar de bijnaam van René Lacoste: Le Crocodile. Het bedrijf Lacoste komt van origine uit Frankrijk en het hoofdkantoor is daar nog steeds gevestigd. Het bedrijf is nog steeds een familiebedrijf, want de leiding van het bedrijf ligt in handen van de familie Lacoste.

You may also like...