Het veilig aansteken van een vuurkorf

VuurkorvenU bent toe aan wat gezelligheid met vrienden. U heeft een vuurkorf staan en u denkt erover deze aan te steken. Het is de eerste keer en u kunt wel wat uitleg gebruiken over het veilig aansteken van zo’n vuurtje. Na deze tips heeft u binnen no time veilig een lekker warm sfeervol vuurtje in uw vuurkorf.

De beste manier om het hout te ontsteken, is door middel van een paraffine aanmaakblok, kleine aanmaakblokjes of aanmaakhoutjes. Deze hulpmiddelen branden uit zichzelf heel snel en zorgen door de continue stroom van vuur dat de andere blokken ook gaan branden in de vuurkorf.

Wanneer u gebruikmaakt van een aanmaakbriket of een aanmaakblokje, dan legt u die op de bodem van de vuurkorf. Maak met het hout dat u wilt gebruiken een toren rondom de aanmaakblokjes heen. U kunt het hout het beste in de vorm van een wigwam plaatsen. Zorg ervoor dat de blokken niet te dicht op elkaar liggen. Het is namelijk belangrijk dat het vuur genoeg zuurstof krijgt. Als het hout brandt, kunt u langzaam meer blokken op het vuur gooien. Voor u het weet heeft u een mooi vuurtje.

Gebruik nooit benzine, spiritus of petroleum om het vuur aan te steken. Deze licht ontvlambare vloeistoffen zijn erg gevaarlijk en onvoorspelbaar. Er kunnen levensgevaarlijke steekvlammen ontstaan die u niet verwacht. Mocht u kranten over hebben, dan kunt u die uiteraard ook gebruiken. Let hier wel mee op, want papier rookt en snippert heel erg. Voordat u het weet heeft u heel veel rookontwikkeling en zijn uw gasten versierd met een gordijn van assnippers. Dat draagt niet bij aan de sfeer.

Na het opvolgen van deze tips, kan er niets meer mis gaan bij het ontsteken van een lekker vuurtje in de vuurkorf. Soms kan het even duren, maar u zult zien dat uw geduld beloond wordt.

Bron: www.tuinkachelgigant.nl

You may also like...