Een pak dragen, hoe doe je dat?

Elke man kent de stoere mannen als James Bond wel van de tv. Prachtige pakken dragen ze. Maar hoe draag je nu zo’n pak? Wat kan wel en wat kan niet? In dit artikel leggen we het je uit. Alle tips zijn afkomstig van de website: https://suitsandties.nl en wij mochten ze met je delen.

Een pak zakelijk dragen
Wanneer je een pak wilt dragen voor zakelijke gelegenheden kun je het best gaan voor kleuren als donkerblauw en donker (antraciet) grijs. Kies in dit geval niet voor een zwart pak.

Verder zijn er nog enkele andere punten waar je goed op moet letten tijdens het dragen van een pak. Dit geldt voor alle gelegenheden.

Waar let je nog meer op tijdens het dragen van een pak?
De termen single breasted en double breasted zeggen je wellicht niet zoveel. Maar het betekent niets anders dan een enkele rij knopen (single) en een dubbele rij knopen (double) op je colbert. Bij double breasted colberts zorg je er eigenlijk altijd voor dat je hem gesloten draagt. Bij een single breasted colbert zijn er wat andere etiquette.

Wanneer je moet staan zorg je er bij een 3 knoop single breasted colbert voor dat de middelste knoop dicht is. De rest mag open blijven. Bij een 2 knoops single breasted colbert zorg je er tijdens het staan voor dat alleen de bovenste knoop dicht is. De onderste knoop mag dus open blijven. Tijdens het zitten draag je jouw colbert overigens altijd open.

Extra noot: Als je een single breasted colbert draagt is het ook toegestaan om je colbert staand open te dragen. Dit kan alleen als je niet naar een zakelijke gelegenheid hoeft.

De pantalon

De pantalon mag niet te lang zijn en niet te kort zijn. De pantalon hoort precies de bovenkant van de schoen aan te tikken.

Het overhemd

Pas op bij het dragen van een overhemd onder een colbert. Je moet er altijd voor zorgen dat je een overhemd draagt zonder borstzakken wanneer je hem onder een colbert draagt.

De stropdas

De stropdas moet precies op de broekrand vallen.

 

You may also like...