Winter fietskleding

Ook in de winter wil je het liefst doorgaan met je fietstraining. Het koude en natte weer houdt je echter vaak tegen om op de fiets te stappen. Toch is er winter fietskleding die je prima beschermd tegen de winterse weersomstandigheden. Niet alleen bescherming tegen de kou is van belang, maar net zo belangrijk is dat de fietskleding je beter zichtbaar maakt tijdens het fietsen door bijvoorbeeld reflectoren.

Fietsbroek en Fietsshirt

Een winter fietsbroek en lang fietsshirt is uiteraard het eerste wat je moet aanschaffen zodra de dagen wat kouder worden. Deze fietsbroeken en fietsshirts hebben een warmere binnenkant dan de zomer fietsbroeken en fietsshirts. Indien het veel kouder wordt, dan is het verstandig om het drie lagen systeem aan te houden met onderkleding. De drie lagen bestaan uit een thermoshirt, fietsshirt en een fietsjack. In combinatie met deze drie lagen zorg je voor een goede afvoer van transpiratiezweet en houd je je lichaam op de goede temperatuur.

Bescherming van hoofd, handen en voeten tegen de kou

Je maakt je winter fietskleding compleet met fietshandschoenen, fietsmuts en overschoenen. Winter fietshandschoenen zijn in tegenstelling tot de zomer variant volledig afgesloten en beschermen dus ook de vingers tegen het koude weer. Let er bij het aanschaffen van fietshandschoenen op dat ze waterafstotend zijn, zodat je ze ook bij regen kunt gebruiken. Fiets mutsen zijn er in verschillende vormen, zo heb je mutsen die enkel hoofd en oren beschermen, maar heb je ook fietsmutsen die je gehele gezicht, op de ogen na, beschermen. Deze zogenaamde balaclava’s zijn bivakmutsen speciaal gemaakt voor sporters, zodat je nog wel normaal adem kunt halen. Ten slotte heb je overschoenen nodig, omdat je fietsschoenen gemaakt zijn voor het zomerse weer komt er in de winter te veel kou via de schoenen naar binnen. Een overschoen houd je voeten op een goede temperatuur, zodat je geen last hebt van koude voeten tijdens het fietsen.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *