Hoe kies je je trouwjurk en trouwring?

De dag van de bruiloft wordt door veel vrouwen als belangrijkste en mooiste dag van hun leven ervaren. Familie en vrienden komen op deze dag samen om te vieren dat jullie een verbintenis voor het leven zijn aangegaan. Het hoogtepunt van de bruiloft is de jurk van de bruid. Daarom is het de moeite waard om van tevoren te kijken welke jurk bij je past.

Budget

Als eerst moet er gekeken worden naar het budget. Voor elke portemonnee zijn er bruidswinkels met uiteenlopende prijzen. Ook voor een minder breed budget zijn er hele mooie bruidsjurken en trouwringen te koop. Misschien zullen de stiksels van minder goede kwaliteit zijn of de diamantjes niet helemaal echt. Maar voor een dag zal niemand dit opvallen! Het budget voor de trouwringen is vaak wat groter dan het budget voor de jurk omdat de trouwringen voor altijd zullen zijn, en je deze iedere dag zult dragen, terwijl je de trouwjurk maar 1 dagje aan hebt! Je kan er ook voor kiezen om je trouwring zelf te laten maken, dan heb je het helemaal zelf in de hand hoe duur je trouwring zal worden! Dit kan bijvoorbeeld bij Art Object. Hier kan je de meest bijzondere trouwringen laten maken!

De locatie

Verder is ook de plek van de bruiloft een puntje om mee te nemen. Trouw je bijvoorbeeld op het strand, dan is het verstandig om een bruidsjurk te kiezen zonder lange sleep. Ook zal het dragen van hakken op het strand waarschijnlijk zorgen voor hilarische bloopers, die op dat moment helemaal niet grappig zullen zijn voor de bruid! Kies daarom een jurk uit die goed aansluit op de plek waar de bruiloft gehouden wordt.

Bruidsjurken in maten en vormen

Bruidsjurken zijn er in elke maten en vormen. Laat je bij een bruidszaak adviseren over welke vorm het beste bij jouw figuur past. Zij zijn er voor opgeleid en zien iedere dag bruidjes die advies nodig hebben op dit gebied. Zo zal jurk met een zeemeerminnenmodel de ene vrouw mooier staan dan de andere vrouw. Het is ook belangrijk wat jij van je jurk vindt, het is jouw grote dag en als er iemand is die tevreden over de jurk moet zijn, ben jij het wel.

Bij een bruidsjurk denkt bijna iedereen aan een witte of gebroken-witte jurk. Van oudsher is dit wel de kleur die gedragen wordt op de bruid, maar anno 2014 kan alles natuurlijk! In de Indiase en Arabische cultuur draagt de bruid de meest kleurrijke jurk van het feest. Beslis dus zelf of jij op je bruiloft wilt stralen in een witte jurk, of wilt schitteren in een kleurrijke jurk. Je kunt er ook voor kiezen om je bruidsjurk af te laten stemmen op je trouwring! Dat is iets wat mensen steeds vaker doen. Je krijgt dan vaak een hele bijzondere trouwring die qua kleur en stijl precies past bij de jurk.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *