Online schoenen bestellen

Steeds meer mensen vinden het handig om ook kleding en schoenen via internet te bestellen. Het is erg makkelijk winkelen vanuit je luie stoel voor de laptop of gewoon met een tablet op de bank. Het heeft natuurlijk ook veel voordelen, zo hoef je niet door weer en wind alle winkels af, en kost het veel minder tijd. Ook kun je gemakkelijk de prijzen van verschillenden winkels vergelijken en zijn webwinkels vaak goedkoper dan de reguliere winkels. Toch schijnt het retourenpercentage op voornamelijk schoenen erg hoog te zijn. Iedere schoen zit toch weer anders en per merk en model kunnen kan de maat toch weer net iets afwijken. Als je in een schoenenwinkel 4 verschillende schoenen van dezelfde maat past zal er toch altijd verschil zijn in welke het meest comfortabel is voor jou voet. Daarom is het erg belangrijk dat de winkel waar je je schoenen besteld een goed retouren en ruilbeleid heeft. Als een schoen toch net niet helmaal lekker zit en ervoor zorgt dat je veel last van je voeten gaat krijgen, wil hem namelijk zonder teveel problemen kunnen omruilen.

Het percentage retouren op schoenen schijnt bij bijvoorbeeld Zalando over de 50% te liggen. Zalando heeft overigens aangegeven dat het bezig is met ontwikkelingen om het retourpercentage lager te krijgen. Zo zouden ze vooral door betere voorlichting aan de klant duidelijk kunnen maken welke schoenen het meest geschikt zijn voor zijn of haar voeten. Hoe dit precies gaat werken is nog niet duidelijk maar in Duitsland zijn ze al bezig met enkele proeven om zo hun klanten beter van dienst te zijn.

Een kwalitatief degelijke schoen dragen die goed bij je voet past en de juiste ondersteuning biedt is overigens erg belangrijk. Het grootste deel van de voetklachten onstaat namelijk door het dragen van slechte schoenen. Zo hebben vrouwen 4 keer zoveel last van voetklachten als mannen, voornamelijk doordat vrouwen schoenen kopen die geschikt zijn om lange tijd op te lopen (bijvoorbeeld hoge hakken). Zorg er daarom voor dat je ook degelijke schoenen in je collectie hebt en regelmatig afwisselt.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *