Schoenen kopen in het buitenland

Iedereen heeft het wel een keer mee gemaakt. U bent op vakantie, loopt over een markt en ziet enorm leuke schoenen staan. De verkoper vraagt u welke maat u moet hebben. En dat is waar het probleem ontstaat. In het buitenland worden namelijk andere maten gehanteerd dan in Nederland.

Schoenmaten in het buitenland

In het buitenland worden schoenmaten anders gehanteerd en berekend dan in Nederland. Zo heeft u misschien een Nederlandse schoenmaat 39, maar staat er in de schoenen in het buitenland het cijfer 7,5 vermeld. Gelukkig is er een handige manier om schoenmaten om te rekenen.

Schoenmaten omrekenen

Wanneer u uw schoenmaat wilt omrekenen is het belangrijk om over een meetlint of een rolmaat te beschikken. Het is de bedoeling dat u de lengte in centimeters van uw voet op meet. Dit moet worden gedaan vanaf de grote teen tot het einde van de hak. Er zijn handige labels verkrijgbaar waar u direct kunt opzoeken welke Europese maat er bij uw voet past.

Uw schoenmaat omrekenen kunt u ook laten doen door de verkoper van de desbetreffende winkel of kraam. Zij zijn vaak op de hoogte van de berekening om schoenmaten om te rekenen. Hiervoor hoeft u dus alleen door te geven hoeveel centimeter lang uw voet is. Op het internet zijn de handige tabellen en labels te vinden waar u direct van kunt aflezen om welke maten het gaat zoals op schoenmaat-omrekenen.nl. Hierbij moet echter ook nog rekening worden gehouden met het verschil tussen mannen en vrouwen.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *