Pantoffels met schapenvacht binnenvoering

De koude maanden komen er weer aan en dus heb je ook sneller last van koude voeten. De afgelopen jaren is er na de trend voor schoenen met een schapenvacht binnenvoering, met als populairste variant natuurlijk de schoenen van het Australische merk UGG Australia, een verschuiving zichtbaar naar het dragen van schapenvacht binnenshuis in de vorm van schapenwollen pantoffels. Merken als UGG Australia, Shepherd en Cypres hebben dan ook een groot aanbod aan sloffen met een schapenvacht binnenvoering.

Het voordeel van een schapenwollen binnenvoering is dat het schapenwol fungeert als een natuurlijke airconditioning. Schapenwol beschermd schapen in de winter namelijk tegen extreme kou en zorgt in de zomer juist voor een verkoelend jasje. Ook bij schapenwol sloffen is dit effect merkbaar en heb je in de winter hele warme voeten en in de zomer gekoelde voeten. De natuurlijke werking van de wol zorgt voor een optimale isolatie en vezeltjes die het vocht gemakkelijk opnemen. De wol werkt ook uitstekend als antitransparant, u krijgt dus geen last van zweetvoeten. De reden hiervoor is dat de wol een groot absorptievermogen heeft die eventueel transpiratievocht gemakkelijk opneemt.

Een derde voordeel van schapenwol is dat het de bloedsomloop stimuleert, wat weer als resultaat heeft dat je voeten warmer worden.  Let er bij het kopen van schapenwollen sloffen op dat de kwaliteit veel verschil maakt, er zijn veel goedkope merken met nep schapenwol waardoor je niet de echte schapenwol ervaring zult hebben. Het is dan ook aan te raden om een UGG pantoffels of Shepherd pantoffels van schapenwol te kopen, met een prijs van tussen de 60 en 120 euro zijn ze relatief duurder, maar met het comfort van deze pantoffels zijn ze de prijs meer dan waard.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *