Lichtgewicht strandlakens: kikoys, hamamdoeken en fouta’s

StrandlakenDe meeste luchtvaartmaatschappijen hanteren een maximum koffergewicht van 20 kilogram. Voor vele reizigers is dit maar net genoeg en is het vlak van te voren nog onzeker of zij moeten bijbetalen of dat er keuzes gemaakt moeten worden in welke dingen thuis achter blijven, met alle ongemakken van dien. Gelukkig spelen vakantiewinkels hier goed op in door producten van lichtgewicht te maken. Denk bijvoorbeeld aan de bekende miniverpakkingen voor verzorgingsproducten. De nieuwste trend op dit gebied is lichtgewicht bad- en strandttextiel. Strandlakens nemen behoorlijk veel gewicht en ruimte in beslag. Daarom zijn er sinds enkele jaren de zogenoemde kikoys, hamamdoeken en fouta’s verkrijgbaar.

Deze lichtgewicht strandlakens zijn afkomstig uit Afrika en zijn ontzettend populair onder bad en strandbezoekers. Omdat ze tevens als omslagdoek te dragen zijn worden ze ook veel gezien in sauna’s en op de boulevard. Als u op wellness- of strandvakantie gaat bieden ze uitkomst. Hieronder lees je de unieke kenmerken van deze 3 type strandlakens.

Hamamdoeken

HamamdoekenDe hamamdoek heeft een aantal unieke eigenschappen waaraan zijn populariteit te danken is. Deze eigenschappen zijn: licht van gewicht, goed absorberend, zeer soepel en snel drogend. Dit alles maakt de hamamdoek prettig in gebruik en ideaal om mee te kunnen nemen op reis. U kunt nu meerdere strandlakens meenemen omdat ze minder volume innemen en licht van gewicht zijn.

Kikoys

Evenals de hamamdoek zijn de kikoys in staat om goed vocht te absorberen. Ook zijn ze licht van gewicht en snel drogend. Deze soepele strandlakens zijn prima te gebruiken als omslagdoek.

Fouta’s

Oorspronkelijk is de fouta afkomstig uit Tunesië. Alleen lichtgewicht strandlakens uit dit Afrikaanse land mogen Fouta genoemd worden. Ze drogen snel op en zijn goed in staat om vocht te absorberen. De fouta is hierdoor prettig in gebruik en handig om mee te nemen op reis.

 

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *