Kleding met zonnepanelen

Het is al bij veel universiteiten over heel de wereld een trending topic om goede en moderne kleding te maken waarin zonnepanelen in verwerkt zijn. Op deze manier kun je altijd je mobiel of mp3 speler opladen. Hoe ver is deze ontwikkeling? Wat kunnen we hiervan verwachten?

De opdracht

Verschillende universiteiten in vooral America hebben de opdracht gekregen om moderne kleding te ontwerpen die de vervuiling van de kledingindustrie tegen zal gaan. Niet alleen heeft dit gevolgen voor de kledingindustrie, maar ook voor de batterijen industrie. Er zullen in de toekomst minder batterijen nodig zijn, wanneer kledingstukken met zonnepanelen op de markt komen. Dit is dus ook goed voor het milieu.

Tot nu toe

Er zijn tot nu toe wel verschillende ontwerpen geweest waarbij zonnepanelen in kleding was verwerkt, maar deze waren niet mooi en al helemaal niet praktisch om te dragen. Nu de ontwikkeling van zonnepanelen zo snel gaat, worden ze ook veel kleiner van formaat. Op deze manier kan het beter verwerkt worden in de kleren en nemen de zonnepanelen minder ruimte in.

Eind doel

Dit project is opgezet om de ontwikkeling op zonne-energie gebied te stimuleren. De Universiteit die de competetie wint van in totaal ruim 40 universiteiten die mee doen krijgt een flinke subsidie om hun project door te ontwikkelen en wellicht uiteindelijk op de markt te brengen.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *