Original jeans

Levi’s is een vermaard Amerikaans kledingbedrijf dat in 1873 is opgericht. Levi’s ook wel bekend als Levi Strauss & Co. Naast het merk Levi’s beschikt Levi Strauss & Co. ook over de merken Dockers & Denizen. Deze merken kun je bij veel winkels en shops tegenkomen. Mogelijk heb je in het verleden ook wel eens kleding van dit merk aangeschaft. Vooral levis jeans is erg bekend.

Het ontstaan van de jeans van Levi’s

Een jeansbroek, ook wel spijkerbroek of jeans genoemd, is een soort broek. De heren Levi Strauss en Calvin Rogers kregen patent op de jeans in het jaar 1873. Dat is inmiddels el een eeuwigheid geleden.
Levi Strauss emigreerde naar de VS in het jaar 1847. In de VS maakte hij broeken voor honderden goudzoekers  in Californië. Deze broeken moesten wel stevig zijn anders hadden de goudzoekers er niets aan. De goudzoekers waren erg tevreden met de broeken van meneer Strauss. De reden hiervoor was omdat ze steviger waren dan de normale broeken die tijd.

Levi maakten zoveel broeken voor de goudzoekers dat hij snel door zijn voorraad zeildoeken heen was. Toen dat gebeurde stapte Levi over op een ander ook sterk katoen soort, namelijk Serge de Nimes, deze naam werd al snel vervormt tot Denim. Al snel kwam Jacob Davis in beeld. Davis was een kleermaker. De broeken van Levi hadden nog wel eens het probleem dat op sommige plekken veel spanning stond daar kwam Jacob Davis goed van pas. Hij bedacht een oplossing. Strauss ging met Davis in zee en de door de tijd heen werden de broeken steeds beter en beter.

De eerste fabrieken van Levi Strauss & Co. Werden in Europa en Azie gebouwd in het jaar 1965. Vanaf dat jaar ging het met Levi’s bergopwaarts.

Levi’s 501
Het model Levi’s 501 0089 very dark used is het bekendste model van Levi’s jeans. Deze broek werd Fashion Item of the 20th Century.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *